.

Birimin Tarihsel Gelişimi

Meslek Yüksekokulumuz, Burdur’ un şirin ilçelerinden Yeşilova ilçesinde, 15.01.2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur. Yeşilova ilçesi Burdur il merkezine 60 km, Denizli il merkezine 90 km ve Antalya il merkezine 145 km mesafe uzaklıktadır. 1351 km² yüzölçümüne sahip olup, 1150 m yükseltide bulunmaktadır. Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek  Yüksekokulu  ilçe  merkezine 2 km uzaklıktadır. 4069 m²  alan  üzerinde tamamlanmış olan Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu’nun 3 katlı binasında, yeterli sayıda derslik, amfi ve uygulama mutfağı bulunmaktadır. Toplam kapalı alan yaklaşık 5173 m²’dir. (Zemin Kat:1.777 m² , 1.Kat:1.698 m², 2.Kat:1.698 m²)Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 adet bölümümüz bulunmaktadır.

Bu bölümler; Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü altında yer alan Turist Rehberliği Programı ile Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Turizm ve Otel işletmeciliği ile Aşçılık Programları’ dır.        

Yeşilova ilçesinde bulunan apart ve pansiyon imkanlarıyla  öğrencilerimize daha rahat bir barınma imkânı sağlamaktadır. Yeşilova ilçesi ve İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulumuz rahat bir ulaşım imkâna sahiptir.  Yeşilova, Denizli-Burdur-Antalya-Muğla illeri arasında yer almaktadır. Adı geçen tüm illerden ilçeye direk otobüs seferleri ile ulaşılabilmektedir. Havayolu ulaşımı 50 km uzaklıkta bulunan Denizli Çardak Havalimanı, 85 km uzaklıkta bulunan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı ve 170 km uzaklıkta bulunan Antalya Havalimanı ile sağlanmaktadır.        

Yeşilova  ilçesinde, turizm  açısından  önemli  kaynaklara  sahip  kırsal  alanlar  içerisinde eşsiz doğa ve göl manzaraları, ormanlar, dereler, çaylar, dağlar, tarihi ve kültürel değerler mevcuttur. Orman ve dağlık alanların av ve yaban hayatı zengin olup keklik, tavşan, yaban domuzu, bıldırcın gibi türler yaşamaktadır. Salda Gölü, Salda Kayak Merkezi, yöresel yemekleri, yöresel el sanatları kırsal turizmin uygulanmasını sağlayacak zenginliktedir. Salda Gölü çevreleyen Mars toprağı özelliğine sahip doğal kumsalları ile Salda Gölü Türkiye’nin Maldivleri olarak ta adlandırılmaktadır. Salda Gölü, 1989 yılında Doğal Sit Alanı olarak kabul edilmiştir .Kar yağışının bol olduğu aylarda Eşeler dağı Tınaztepe’de bulunan Salda Kayak Merkezinde kayak sporu, ilkbahar ve yaz aylarında ise Salda gölünde yüzme, yelkencilik sporu, balık avcılığı, kamp faaliyetleri ve su sporları yapılabilmektedir.           

2023 yılı itibariyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu’nda tam uygulamalı eğitim modeli uygulanmaya başlandı. Eşsiz güzelliğiyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Salda gölü yakınında, doğa ile iç içe bir konumda turizm eğitim kompleksi oluşturuldu. Eğitim kompleksinin zemin katında Turizm Meslek Yüksekokulu; ikinci ve üçüncü katlarında ise Salda Lavanta Tepesi Otel faaliyet göstermektedir. Tam uygulamalı eğitim modeli kapsamında, öğretim planın yer alan dersler otel işletmesi ile entegre edildi. Böylece tam uygulamalı eğitimin özgün bir örneği oluşturuldu.



hakkımızda

  • Kurullarımız
  • Misyon-Vizyon
  • Yönetim
  • Birimin Tarihsel gelişimi